· 

els protectors solars

Protectors solars:  químics o físics?

Primer de tot s'ha de tenir clar que EL SOL ÉS MOLT BO:
 • La radiació solar és la principal font, si no l'única, de producció de vitamina D en humans. I aquesta vitamina combat la somnolència diürna, redueix els símptomes de la depressió, enforteix els músculs, ajuda a absorbir el calci i redueix la probabilitat de patir asma.
 • Prendre el sol redueix la probabilitat de patir càncer. De fet, als països escandinaus la incidència de càncer de mama, còlon, pròstata i pulmó és molt superior, tal com donava a conèixer un recent estudi nord-americà publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Aquests beneficis els produeixen els rajos UVB, mentre que són els raigs UVA els causants del càncer de pell i les cremades.
 • Menys hipertensió. L'exposició regular a la llum ultraviolada B redueix el risc de desenvolupar artritis reumatoide, segons un estudi que publicava la revista Annals of the Rheumatic Diseases. A més, científics de la Universitat de Maine (EUA) han demostrat que la llum solar combat la hipertensió.
Això no vol dir que no ens hem de posar protecció, vol dir que ens hem de protegir quan és necessari,i quan no, aprofitar tots els beneficis del sol.

 

La protecció solar:
 

Cada cop més es parla sobre els parabens, els microplàstics, de l'alumini i dels derivats del petroli... Doncs també hem de parlar dels protectors solars sintètics, que actuen com a disruptors hormonals, i afecten els estrògens.

 
Tots creiem que li fem un bé al nostre cos quan ens posem un protector solar, però a vegades és tot el contrari. Ataquen a les nostres hormones i a més a tot el nostre ecosistema.
 
🌞Tipus de protectors:
Bàsicament s'utilitzen dos tipus de protectors: els químics o els físics.
ELS QUÍMICS (sintètics):
 
Són aquests tant còmodes i fàcils d'estendre. Són més barats ja que els seus components són sintètics.
 
Contenen components sintètics que actuen en ser absorbits per la pell. Aquests components, en rebre la radiació solar, l'absorbeixen, transformant-la en un altre tipus d'energia.
 
No tots absorbeixen les diferents radiacions, és important mirar que les protegeixin totes. 
Alguns d'aquests filtres poden causar dermatitis al·lèrgiques o foto-al·lèrgiques de contacte, i la gran majoria són disruptors endocrins.
 
Com ho fan? BENZOFENANONA, BUTIL METOXIDIBENZOILMETANO, ETILHEXILA, HOMOSALATO, OCTIL METOXICINAMATO, OCTIL SALICILATO, OCTINOXATO, OXIBENXONA

 

FÍSICS
Són els que formen una pel·lícula blanca a la pell.
 
Són substàncies d'origen mineral, que en dipositar-se sobre la pell, reflecteixen i dispersen la radiació ultraviolada (UV) de tal manera que aquesta no arriba a les cèl·lules de la pell, evitant que siguin danyades.
 
Aquests filtres bloquegen tot l'espectre UV, tant UVA com UVB.
 
Els filtres inorgànics no tenen risc de causar-nos cap tipus d'al·lèrgia a la pell, pel que són segurs en nens i persones amb pells sensibles.
Com o fan? DIÒXID DE TITANI I ÒXID DE ZINC

el factor de protecció solar

 Què significa el numeret que hi ha a les cremes de protecció solar? Què vol dir factor de protecció d'un número determinat?

 
El factor de protecció determina quants minuts pots exposar-te al sol sense cremar-te.

El càlcul es basa en aquest supòsit:
 
Si posem una persona amb la pell molt blanca exposada al sol sense cap tipus de protecció trigarà 10 minuts a cremar-se.
 
Per tant, si tenim una crema de protecció solar de factor 20, per saber quant temps podem exposar-nos al sol sense cremar-nos, hem de multiplicar els 10 minuts que trigaríem a cremar-nos si no portéssim crema, pel número 20 que ens indica la protecció que ens dóna la crema.
 
Per tant, en aquest cas:
 
10(min) x 20(factor)= 200 minuts d'exposició al sol sense cremar-nos.

Però facis servir el factor que facis servir, des de totes les institucions de salut dermatològica es recomana aplicar el protector solar cada 2 HORES (cada 120 minuts) ja que la pròpia suor, el contacte amb la tovallola, l'aire, l'aigua...fan que les cremes vagin desapareixent de la nostra pell i per tant, perdem la protecció.
 
Per tant, UN FACTOR DE PROTECCIÓ MÉS ALT NO PROTEGEIX MÉS, sinó més temps.

tipus de radiacions ultraviolades

1. UVA: 
 • Arriben fins a la zona més profunda de la pell (al teixit connectiu) 
 • Són els responsables del bronzejat
 • Poden provocar eritema i augment de radicals lliures (molècules que afavoreixen l'envelliment prematur de la pell)
 
2. UBV: 
 •  Penetren fins a la dermis (capa superficial)
 •  Responsables de desencadenar la producció de melanina (bronzejat i vitamina D)
 •  Poden provocar lesions precanceroses i cremades solars.
Els infants reben 3 vegades més radiacions UVB que les persones adultes!!!
3. UVC:
 • Són les radiacions més nocives, les absorbeix la capa d'ozó...

 


altres conseqüències

Saps que cada estiu, quan ens banyem al mar, deixem en els oceans fins a 6.000 tones de protecció solar?? 
Entre les conseqüències negatives d'aquesta contaminació química està la destrucció dels esculls de coral... Per això, és recomanable escollir protectors orgànics i biodegradables...
 
PROTECTORS QUÍMICS:
Fixeu-vos en com moltes vegades al posar-vos a l'aigua, el protector tot i dir que és "resistent a l'aigua" forma una "núvol" al vostre entorn..
Un estudi recent publicat per la revista científica Archives of Environmental Contamination andToxicology va concloure que la oxibenzona també anomenada benzofenona 3 o BP-3, un component químic que ajuda a bloquejar els raigs ultraviolats, li causa als corals diverses alteracions i fins i tot la mort.
Més d'un 60% de les proteccions solar químiques l'utilitzen.
També hi ha forces estudis on s'han trobat diferents espècies marines alterades per culpa dels disruptors endocrins.
PROTECTORS FÍSICS AMB NANOPARTÍCULES:
Un estudi dut a terme a la platja de Palmira a l'illa de Mallorca a l'agost de 2013, i publicat a la revista Environmental Science and Technology va trobar que les nanopartícules de diòxid de titani en alguns filtres solars poden generar peròxid d'hidrogen en les aigües costaneres en nivells prou alts com per aterar les algues.
Les nanopartícules també estan en dubte sobre la salut, ja que poden travessar la membrana cel·lular.
 
I si certs protectors solars son dolents per al mar, continuarem pensant que no ens poden fer cap mal a nosaltres?

EL PROTECTOR SOLAR RINGANA

Hem ideat una creació única a partir d'ingredients naturals: l'oli del Crambe abyssinica d'Àfrica Oriental no és greixós i s'estén fàcilment. El coenzim Q10 dóna suport al efecte antioxidant en simbiosi amb un extracte de cúrcuma i polifenol natural, renovant les cèl·lules de la pell. Alhora, les essències de card marià, juntament amb oli d'Karanja, colza i tung, reforcen el factor de protecció solar de forma natural.
El bàlsam protector solar natural RINGANA amb SPF 20 aposta exclusivament per filtres de protecció solar minerals sense nanopartícules, pel que és ideal per a tots els que desitgen prescindir de filtres UV sintètics. Un estudi de l'associació Global 2000 adverteix que molts filtres UV químics produeixen un efecte similar al de les hormones. Poden afectar negativament el nostre sistema reproductor i contribueixen a la mortalitat de peixos en mars i rius.
Així que millor apostar pel bàlsam protector solar RINGANA amb SPF 20 hidròfob. El seu filtre UV físic reflexa els raigs abans que aquests puguin penetrar a la pell i danyar-la.

 

 

Vull comprar:

COMPLEMENTS PER A LA PREVENCIÓ DE TAQUES I PROBLEMES DE PELL DEGUDES A L'EXPOSICIÓ SOLAR

RINGANA ens ofereix 2 productes per a prevenir cremades i problemes de la pell degudes a l'exposició solar:
 
AFTER SUN:
 • Activa la melanina de la pell utilitzant-lo com a crema corporal els mesos abans de l'estiu, de manera que la pell té un to més fosc i s'eviten les cremades.

 

 • Després de l'exposició al sol, actua com a after sun, aportant la hidratació necessària després de l'exposició al sol, activant el bronzejat de forma positiva.

CÀPSULES SUN: Complement nutricional en forma de càpsules que reforça l'autoregeneració de la pell amb la seva composició i prevé l'aparició de taques per al·lèrgia al sol, èczemes, eritemes i disfuncions de la capa epitelial degudes a la deshidratació de l'estiu.

Vull comprar:


Escribir comentario

Comentarios: 0